Tigrovo oko

Tigrovo oko je poludragi kamen koji pojačava ličnu snagu volje, štiti prilikom putovanja, pojačava sigurnost i samopoštovanje. Pruže podršku kod novih početaka i ponovnog uspostavljanja harmonije u životu. On donosi prosperitet – najčešće u materjalnom obliku i dobar je emocionalni uravnoteživač i antidepresiv. Pojačava ličnu snagu volje. Ovo je kamen zaštite i uzemljenja.

Nalazišta tigrovog oka su uglavnom u južnoj Africi i zapadnoj Australiji.

Ovaj kristal je tradicionalno nošen kao talisman protiv uroka i kletvi. Pomaže pri ostvarenju ciljeva, prepoznajući unutrašnje potensijale i podstičući jasnoću namere. Koristan je za prepoznavanje kako svojih potreba, tako i potreba drugih ljudi. Uvećava odlučnost, budnost, hrabrost, strpljenje, donosi sreću. Povećava samopouzdanje u vlastitu sposobnost ostvarivanja snova, spoznaje i budi unutrašnje resurse za postizanje cilja. Mentalno, tigrovo oko integriše hemisfere mozga i pojačava praktično opažanje. Pomaže kod sakupljanja raštrkanih informacija da bi se pretvorile u kompaktnu celinu. Koristan je za razrešavanje dilema i unutrašnjih konflikata, posebno onih izazvanih ponosom i tvrdoglavošću. Naročito je koristan za lečenje mentalnih nezdravosti i poremećaja ličnosti.

Psihološki, tigrovo oko leči probleme oko samopotcenjivanja, samokritike i blokirane kreativnosti. Tigrovo oko pomaže i kod prepoznavanja talenata i sposobnosti pojedinaca, kao i mana koja treba prevazići. Podržava zavisnu ličnost u unošenju promena. Puni emotivno telo energijom. Ublažava depresiju i podiže raspoloženje.

Snižava krvni pritisak, pomaže kod bolesti srca, bronhijalne astme, problema sa grlom, žuči, jetrom,bubrezima, slezinom, pankreasom, digestivnim traktom i veoma je delotvoran u slučajevima psorijaze. Jača neurovegetativni sistem, pomaže kod duševnih bolesti, šizofrenije, epilepsije, paranoje i slično.

Tigrovo oko se prazni na 15 dana, pod mlazom mlake vode, puni se uz gorski kristal ili na suncu. Nakit se može ostaviti preko noći sa hematitom.

Comments

1 Comment Add comment

Leave a comment