Turmalin

Turmalin je poludragi kamen koji inspiriše razum, donosi sreću, zdravlje i prijateljstvo. Pojačava osećanje samouverenosti i ljubavi. Pomaže u neutralisanju energetskih blokada prouzrokovanih stresom i konfuzijom, donoseći mir i jasnoću. On čisti, pročišćava i transformiše gustu energiju u lakšu vibraciju. Uzemljuje duhovnu energiju, čisti i balansira sve čakre i stvara zaštitno polje oko tela. Smatra se i šamanskim kristalom , jer donosi zaštitu tokom rituala.

On se javlja u gotovo svim bojama. Neki od njih mogu imati karakteristične paralelne grebene koji se protežu celom dužinom kristala i njihova energija može biti veoma moćna.

Danas se turmalin uglavnom iskopava u Brazilu, na Madagaskaru, u Namibiji, Zambiji, Mozambiku, Tanzaniji, Šri Lanki, Pakistanu i SAD-u.

Psihološki, turmalin vam pomaže da razumete sebe i druge. Nosi vas duboko u unutrašnjost, podstičući samopouzdanje i umanjujući strah. Otklanja svaki osećaj žrtve i privlači inspiraciju, saosećanje, toleranciju i napredak. On je moćan mentalni iscelitelj, balansira levu i desnu hemisferu mozga i transformiše negativne misaone modele u pozitivne. Usklađuje mentalne procese, čakre i biomagnetni omotač. Koristan je u lečenju paranoje, kao i za prevazilaženje disleksije, zato što popravlja koordinaciju oko-ruka i asimilaciju. Emotivno, turmalin je koristan za seksualnost i za emotivnu disfunkciju koja leži u pozadini gubitka libida. Fizički, smanjuje napetost. Uravnotežava mušku i žensku energiju u telu.

On jača nervni sistem, što je od velike važnosti za zdravlje celog organizma, jer su nervi ti koji snabdevaju organe, tkiva i žlezde vitalnom energijom. Jača i srce, reguliše krvotok i leči kožu. Crni turmalin je izuzetno koristan protiv štetnih elektromagnetnih zračenja.

Turmalin se prazni dva puta mesečno pod blagim mlazom vode, puni se zajedno sa gorskim kristalom i hematitom.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment