Variscit

Variscit je poludragi umirujući kamen, koji otklanja stres i depresiju, daje hrabrost i povećava unutrašnju snagu. Zove se i kamen \”istinske brige\”. On podstiče razvoj intuicije i percepcije, podržava jasno izražavanje i racionalno razmišljanje. Predstavlja jedan veoma nežan kamen, kamen ohrabrenja, a ipak moćan.

Nalazi se u Nemačkoj, Češkoj, SAD-u, Brazilu i Australiji.

Pošto donosi nadu i hrabrost, izuzetno je koristan za bolesne i invalide. Podržava i podstiče invalida da nastavi život uprkost bolesti. Pomaže i negovateljima da se uhvate u koštac sa nezdravostima koje bolest može da stvori. Daje snagu da se suočimo sa svakodnevnim životnim situacijama.

Psihološki, varsicit olakšava prevazilaženje dubokog očaja i dosezanje pozicije nade i poverenja u univerzum. Ovaj kristal oslobađa poze, omogućavajući vam da se svetu pokažete upravo onakvi kakvi ste. Smiruje nervozu i donosi mir u srce. Podstiče trezvenost, a opet ima energiju koja će vas sprečiti da postanete previše ozbiljni. Kada se stavi pod jastuk noću, donosi miran san i smiren um. Mentalno, podstiče jasno razmišljanje i intenzivira opažanje. Pomaže u izražavanju sopstvenog mišljenja, kao i u razmeni ideja. Fizički, dopunjava energijom koja pomaže nadoknađivanje iscrpljenih rezervi energije.

Variscit štiti ćelije i tkiva, leči probleme krvi, nervnog sistema, smiruje nerve, nemir i drhtavicu. Leči nadutost abdomena i regeneriše elastičnost vena i kože. Pomaže bubrezima, mišićima i kostima. Dobar je i za muške reproduktivne organe. Neutrališe preteranu kiselost, ublažava gorušicu, gastritis, čir na želucu, reumu i giht. Ublažava grčeve.

Variscit se prazni jednom mesečno pod mlazom mlake vode, puni se par sati na suncu.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment