Žad

Žad je poznat kao kamen sreće, prosperiteta i dugovečnosti. Donosi mir-tako što oslobadja negativne misli, mudrost i ravnotežu, smiruje nervozu i emocije zasnovane na strahu. Veruje se da donosi dug i plodonosan život. Žad omogućava da se sazna istina u svim situacijama. Pomaže nam da ostvarimo svoje snove i sve stvari čini mogućim. Sve postavlja u pravu perspektivu i sugeriše fokusiranje na ono što je najvažnije.

Boja žada može biti od svetlozelene do tamnozelene, crvena, smeđa, krem žuta, narandžasta, plava, boja lavande, bela i crna. Staklastog je sjaja.

Nalazišta žada su u Kini, Mjanmaru, Rusiji, Egiptu, Meksiku, Kanadi i SAD-u.

Žad je simbol čistoće i smirenosti. Veoma cenjen na Istoku, predstavlja mudrost sakupljenu u spokojnom miru. Povezan je sa srčanom čakrom i pojačava ljubav i negu. Kamen je koji štiti i čuva nosioca od zla, donoseći harmoniju. Veruje se da privlači sreću i prijateljstvo. Psihološki , stabilizuje ličnost i objedinjuje um sa telom. Podstiče zadovoljstvo samim sobom. Mentalno, žad otpušta negativne misli i opušta um. Stimuliše ideje i čini da poslovi izgledaju manje komplikovani, tako da istog momenta može da se prione na njih. Emotivno, pomaže oslobađanju emocija, posebno razdražljivosti. Fizički, ovaj poludragi kamen pročišćava, pomaže čišćenju tela, kao i organima eliminacije. Ovo je najbolji kristal za bubrege. Ohrabruje samouverenost, samodovoljnost, samostalnost i jača poverenje.

On je delotvoran za srce, bubrege, jetru, nadbubrežne žlezde, slezinu, timus i podiže imuni sistem. Čisti krv, normalizuje pritisak, pomaže skeletnom sistemu, kukovima, smanjuje bore i omekšava i zateže kožu. Pomaže u ostvarenju želja.

Žad se prazni pod mlazom tekuće vode, a puni u društvu ametista.

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment