Zoisit

Zoisit je kamen koji poboljšava vitalnost i transformiše negativnu energiju u pozitivnu. Pomaže oporavak nakon stresa ili dugih perioda bolesti. Uvećava energetski nivo, pomaže da se stabilizuje energetsko polje i oslobode skriveni talenti, bilo da su veština ruku ili uma. Ružičasta varijacija zoisita se zove tulit, a brilijantno zelena sa rubinom – rubin u zoisitu. Zeleni zoisit se smatra mističnim kamenom, koji donosi nadu i pojačava veru u život.

Depoziti zoisita su u Tanzaniji, SAD-u, Švajcarskoj, Indiji i Austriji.

Ovaj kristal transformiše negativnu energiju u pozitivnu. Povezuje sa duhovnošću, podstiče manifestaciju višeg ja, poboljšava vitalnost. Pomaže kod bržeg oporavka kod svih osoba koje su doživele stres. Na psihičkom nivou, veoma je pogodan kristal za borbu protiv lenjosti, obesti i nepromišljenosti. Mentalno, zoisit je kristal kreativnosti, pomaže da se stabilizuje energetsko polje i oslobode skriveni talenti. Aktivira krunsku čakru, stvara izmenjeno stanje svesti i olakšava pristup sećanju duše i duhovnom učenju. Može da bude izuzetno koristan u isceljivanju duše i prošlih života. Emotivno, zoisit ima snažnu vezu na nivou srca. Potpomaže da se poboljšaju osećaji vašeg ljubavnog života. Tako ćete imati koristi od pojačanja sreće, strasti, zadovoljstva i sigurnosti. Osećanja poput ljubomore, nesigurnosti, gorčine otklanja. Osećaj zahvalnosti za sve što imate u svom životu biće intenzivno stimulisan i to će olakšati razumevanje potreba i osećanja u vezi sa ljubavlju i vezama.

Ovaj kristal ima neobično svojstvo isticanja individualnosti, istovremeno čuvajući uzajamnu povezanost sa ostatkom čovečanstva. Značajno pojačava biomagnetno polje oko tela.

Ovaj kristal uravnotežuje rad adrenalinskih žlezda i reproduktivnih organa, ojačava srce, čuva pluća, reguliše krvotok. On pomaže u čišćenju organizma, oslobađa od svih vrsta zavisnosti, smanjuje upale, stimuliše plodnost i isceljuje bolesti polnih organa.

Zoisit se prazni jednom nedeljno mlazom vode. Puni se na suncu par sati ili sa hematitom.

Show More

Comments

0 Comments Add comment

Leave a comment